ja,

såhär säger då beteendevetenskapslinjen om sitt program..;

Tycker du om att diskutera, analysera, ifrågasätta och argumentera är Samhällsvetenskapsprogrammet (SP), Beteendevetenskap rätt program för dig. Du kommer att läsa en hel del, både läroböcker, artiklar och webbmaterial. I utbildningen ingår även studiebesök, exempelvis på Dagens Nyheter eller riksdagen. Dagens universitetsutbildningar och näringsliv ställer allt högre krav på att kunna samarbeta med andra. Därför kommer du att få träna dig i att jobba i grupp och lära dig hur du gör muntliga presentationer, diskussioner och debatter. Vi kommer tillsammans med dig att arbeta så att du har goda språkliga kunskaper inför fortsatta studier och ditt framtida arbetsliv.

Samhällsvetenskapsprogrammet (SP), Beteendevetenskap ger dig en bred utbildning som förbereder dig inför högskolestudier. Efter gymnasiet kan du välja att läsa vidare för att arbeta som psykolog, socionom, beteendevetare, lärare, polis eller något annat yrke där du får jobba med människor.

Du får på Samhällsvetenskapsprogrammet (SP), Beteendevetenskap lära dig hur människan fungerar såväl psykiskt och fysiskt som socialt. Du får också kunskaper om hur vi människor påverkas av vår omgivning samt hur vi kan arbeta hälsoförebyggande för att människor ska må bra. Du får lära dig att förstå dig själv och andra på ett djupare plan och du får en inblick i hur man jobbar med människor i t.ex. kris.

Du får även lära dig att ta personligt ansvar för din fysiska och mentala hälsa samt för skolan som arbetsplats. Du får även möjlighet att utveckla din sociala kompetens genom coachning, värderingsövningar och olika gruppövningar. Det innebär träning för den stundande verkligheten och lägger grunden för ett framgångsrikt liv efter Samhällsvetenskapsprogrammet (SP), Beteendevetenskap.

Okej, inte så hemskt men plussa då på allt som gymnasiumet sa så är det riktigt hemskt!


Kommentarer

Skriv en kommentar, så känns det bättre:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Din mail (det är bara jag som ser den)

Har du en blogg så skriv adressen här:

Skriv dina ord och tankar här, tack:

Trackback
RSS 2.0