Gott nytt år!

Jag kommer nog inte att blogga någonting mer idag så jag passar på att säga GOTT NYTT ÅR!

Hoppas att alla lyckas hålla sina nyårslöften, själv har jag inga men de kommer väl med årets gång. Eller nästa års gång. Har ni tänkt på hur mycket lättare det kommer att bli när du ska skriva 2011 än 2010. Eller hur?
Jag vet att ni just nu testar att skriva det och håller med.

Det har varit ett bra 2010 men jag hoppas på ett bättre 2011, när jag nu ska börja gymnasiumet och grundalbalen och allt sådant. Sen har man ju lite bonusar som man vill ha uppfyllda. Vi får väl se vad som händer. Hejdå och ha en svinbra fortsättning!



Balklänning

Jag har nyss suttit på Nelly och kolat på balklänningar. Hittade massa men mamma sa antingen "Den är för kort, du får inte gå ut sådär" eller så sa hon "Det är inte fint med klänningar som sitter sådär tajt när du bara är 15 år gammal". Jag höll på att bli galne, sen hittade jag en jättefin klänning för typ 500 kr och den var inte för kort, den satt tajt men det hade mönster där fram så de syntes inte så mycket men hennes kommentar var "Kan du inte välja en klänning med axelband?" Jag blev sur för att hon tror att jag ska gå på balen med en sparkdräkt som inte sitter tajt och är rosa med små fluffiga bollar på, vilket jag hade gjort om hon fått bestämma.

Tur att det är ett halvår kvar och det kommer säkert fler klänningar som vi kan sitta och diskutera om. Längtar redan..

Bara

Så kommer jag att lägga ut alla mina crushes under årets gång!
OBS! bara kändisar


Ben Barnes- varade i cirka ett år (alltså började det lite innan 2010)
med Alicia troget vid min sida.

Alex Pettyfer- I två månader kanske innan jag och Ida (som också hade en crush på honom) såg konstiga bilder på honom. Ett tips, googla inte för mycket.


Taylor Lautner- Varade minst över hela sommaren, även då med Alicia.

Josh(ua) Hutscherson- Typ en månad.

Avan Jogia- typ en månad där med.


Fem stycken är väl inte så farligt, eller?

Entertainment Now

Ja, jag kollar Entertainment Now. Det är ett väldigt värdelöst program men jag känner mig lite värdelös idag så varför inte?  De visr lite catwalk-olyckor och olika filmer som är populära. Visste ni att den sista Harry Potterfilmen tjänade 7 miljoner på 5 dagar? Skådespelarna tjänar typ flera miljoner för varja film. Det skulle jag inte säga nej till.


Nu ska jag klä på mig och hitta på något. Jag vet att jag skulle fota kläderna för typ två dagar sedan men jag har varit med Elli och igår var jag med massa folk hos Johanna. Men om jag känner för det så kanske det blir idag. Hejdå!

Personer

Jag ska snart sova, har tagit ett bad och fixat mina naglar med en liten Depend-Manikyr-Necessär-Sak som jag fick av Kela och Ellis i julklapp. Jättebra present!

Imorgon har jag inga planer förutom om Elli kan ta sig lite tid och umgås med mig, vi har inte umgåtts själva på ett tag och vi måste prata om personen som inte fattar att den andra personen är ledsen och den första personen som också är ledsen men inte säger varför till någon och den personen som är irriterande och den personen och den personen m.m. Plus några andra saker som vi tycker är viktiga.

Jag har lovat Melinda att lägga ut bilder på mina kläder som jag köpte i Luleå idag- vilket egentligen bara är två tröjor och en kofta. Inget roligt, men om hon ville se dem så får hon väl det. kan passa på att visa alla mina julklappar när jag ändå håller på..

men som sagt så får det bli imorgon, hejdå och godnatt!

Ensam i mökret

Jag sitter ensam och äter min lilla macka som jag inte vill ha, jag sitter ensam och ser halvmånen genom fönstret, jag ser också att snön ligger tung på taken, endast Evelina Hannu på röllekavägen 21 är vaken..


För en halvtimma sedan när jag studsade upp ur sängen var jag pigg, nu vill jag bara sjukna ihop min mysiga säng och somna om. Även om jag har klätt på mig, sminkat mig och äter frukost.

Jag har äntligen kommit på vad jag ska ha på mig, det är inget av det jag tänkte ut igår. Jag bara drog ut random kläder och tog på mig dem, så det kanske inte är den snyggaste outfiten jag har haft genom mina 15 år. Fast då tycker jag att sju år sk dras bort för då valde mamma ut kläder åt mig.. så genom mina åtta år blev det helt plötsligt. 15 år lät bättre så vi säger så istället. Nu hör jag pappa i trappan så innan han har hunnit klä på sig och tagit alla sina hundratusenfyrtiotre medeciner så ska jag hinna stänga av Ellis dator som jag tjuvlånar för att Kela ligger och sover i sitt gamla rum a.k.a datarummet. Så jag har ingen dator förutom Ellis då. Men det är inte som att jag kommer förstöra den.
Oj! Nu råkade jag spilla mjölk över hela maskinen, den blixtrar och ryker lite- ingen fara!

Haha, morgonhumor.. det är få människor som behåller sin utmärkta humor även kl tjugo i sex på morgonen. Jag är stolt över att vara en av dem.
HJälp, klockan är tjugo i sex och tåget går tjugo i sju och vi åker halv. Jag måste hinna massa innn dess som jag inte vet om just nu, eller jag vet om det men det for som ur mitt minne när stressen tog över. Hejdå! hoppas att vi inte fastnar i råneträsk och blir sittandes där hela dagen.

Nej..

klockan är tio och jag har inte somnat än utan jag sitter vid datorn och har inte ägnat en tanke åt min nattsömn för än nu. jag måste hinna sätta min Mp3 i laddaren och tänka lite på vad jag ska ha på mig. Hojj, vad jobbigt.

Godnatt och så hörs vi om några timmar igen där vid fem på morgonen om jag orkar lyfta ett finger för att slå på datorn. Sedan ska jag ju ha tid för att blogga också.



Min första kyss, mitt favoritminne och min favoritfödelsedag.

Jag har aldrig kysst någon så min första kyss existerar ine ännu, men den kommer väl så småningom.
Mitt favoritminne tror jag inte att jag har det finns många bra minnen men inget som står ut sådär speciellt.
Min favoritfödelsedag finns inte heller, alla mina födelsedagar har varit lika bra! Fast vissa har väl varit bättre än andra.


Detta blogginlägg skriver jag på Ellis Macbook, jag har tyckt om sådana datorer ända sedan Kela köpte en sådan när hon gick ut gymnasiet vilket är några år sedan. De är lätta att skriva med, de har photobooth, snabba, mycket minne, många olika effekter eller vad det nu heter. Jag tycker om dem. Jag ska köpa en sånhär dator när jag går ut gymnasiet och har pengar till dem. Det kommer ju nya modeller hela tiden och finns det någon som är ännu bättre än den här.

Nu hör jag introt till Vänner på tv:n. Hejdå!


Jag har kul med Ellis photobooth.







Sover tills dagen är slut

Jag ska försöka att gå och lägga mig nu, kanske läsa lite och sådant så att jag varvar ner för om jag ska upp kl fem på onsdag för att hinna göra mig klar innan morgontåget går till Luleå så måste jag vända tillbaka dygnet. Jag har typ somnat kl tre på natten och vaknat halv ett varenda morgon och då är typ hela halva dagen borta.

Filmen var iallafall jättebra! Jag tycker fortfarande att Ben Barnes var snygg och sådant. Sen var det också jättebra effekter. Jag är nöjd.

I denna sekund sätter jag alarmet på 09.30 så får vi väl se om jag kan stiga upp. hejdå och godnatt!




Jajjamen

Ja, nu är julen över, eller den har varit över ett tag nu. Jag är nöjd med mina julklappar, sen var det bra att jag fick pengar så att jag kan shoppa lite extra på mellandagsrean. Jag, Elli, Therese, Alice, Emma, Dennis, Davve, Isac och kanske Johanna ska fara till Luleå på onsdag och shoppa över dan bara.

Jag har faktiskt aldrig farit ut till Luleå för en dag och bara shoppa. Men det finns en första gång för allting! Det ska nog bli jätteroligt. Jag fick ett presentkort från farmor på H&M som var laddat med 500 kr så det ska användas, sen har jag lite kontanter över plus 800 kronor på kortet. Hoppas bara att jag hittar någonting också.
Det brukar alltid vara så att när jag har jättemycket pengar så hittar jag ingenting och blir sinsnål och när jg bara har typ 300 kr så hittar jag tusen olika saker jag vill ha. En sak som jag ska kolla på är underkläder, så det får vl bli på H&M då.Nu ska jag försöka få tag på Elli och kanske umgås med henne en stund sen blir det bio kl 7 (Narnia- Prins Caspian och skeppet i gryningen) med Kela, Ellis och kanske Caitlin. Måset bara skriva lite snabbt att jag tycker att Ben Barnes (som spelar prins Caspian) är jättesnygg! han var iallafall snygg i den andra Narnia filmen.

Vi får väl se. hejdå!


God jul!

Ja, idag är det julafton. Vi har ingen julgran i år vilket är lite trist men det kommer nog bli bra ändå. Jag kan bara nämna att jag får sju julklappar i år medans Kela och Ellis får tre stycken. Det märks att jag är favoritbarnet. Eller det bortskämda barnet om man vill lägga det så, men jag föredrar det första.

Idag har jag ingen aning om vad jag ska ha på mig men någonting hittar jag väl. Det är lite mysigt med julen trots allt, även om alla program under dagen suger, typ "Kan Du Vissla Johanna?" vem tittar fortfarande på den seriöst? Jag blir så irriterad för det är seriöst det enda som finns. Men en sak som vi inte hade förra året är canal+ så då blir det lite bättre julunderhållning. Sen hörde jag också att "Happy Feet" skulle visas..
Vi har nyss ätit dopp i grytan och det är så gott med julskinka! Speciellt på mommos jul-limpa, åh det bara vattnas i munnen.

Haha, nu kom Ture in och såg glad ut sen såg han att det var jag som satt här så han kutade iväg för att slippa sitta i famnen.

jag har inte skrivit på jättelänge, jag tror att det är första gången den här veckan till och med. Jag måste skärpa mig men det finns typ ingen att skriva om. det som har hänt orkar jag inte skriva om för det finns så mycket att berätta och det skulle bli för långt och jag pratar hellre om det med någon än att skriva om det. För en gångs skull. Fast jag har inte pratat om det med någon, det händer som bara inte för jag tror inte att någon riktigt förstår. Dessutom är ju ingen skadad tur som är och alla mår bra- även om vi är en bil fattigare. fast vi ska köpa en ny bil som är en 2010 årsmodell så det ska bli coolt för det har typ Mp3-inkoppling och bättre högtalare och krocksäkrare och inte så dyr.

Jag fick värsta lusten att se bröderna Lejonhjärta, måste kolla om den går på tv nu. Den är så bra! en av mina favoritfilmer. bara så ni vet om ni någon gång skulle ha användning för det. Hejdå!

Söt Ture som tittade på tv:n.

Jag och Julia, min lillkusin.

Disneyfreak?

Har du sett mer än 40 Disney filmer är du ett disneyfreak

[x] Aladdin
[x] Askungen
[x] Bambi
[x] Snövit och de sju dvärgarna
[x] Djungelboken
[x] Pinocchio
[x] Dumbo
[x] Peter Pan
[x] Lady och Lufsen
[ ] Bernad och Bianca
[ ] Bernad och Bianca i Australien
[x] Micke och Molle
[ ] Taran och den magiska kitteln
[ ] Mästerdetektiven Basil Mus

Antal: 10

[ ] Oliver och gänget
[x] Den lilla sjöjungfrun
[x] Lejonkungen
[x] Pocahontas
[x] Ringaren i Notre Dame
[x] Herkules
[x] Mulan
[x] Tarzan
[x] Kejsarens nya stil

Antal: 8


[x] Atlantis
[x] Lilo och Stich
[x] Skattkammarplaneten
[x] Björnbröder
[ ] Kogänget
[x] Vilddjuren
[x] Alice i Underlandet
[ ] Janne Långben the movie
[x] Anastasia

Antal: 6


OTECKNAT
[x] Pirates of the Caribbean 1
[x] Pirates of the Caribbean 2
[x] Pirates of the Caribbean 3
[x] Narnia
[x] Föräldrarfällan
[x] George of the jungle
[ ] Flubber
[ ] The Mighty Ducks
[x] Isprinsessan

Antal: 7


[ ] The pacifier
[ ] Miracle
[ ] The Kid
[ ] Joe - jättegorillan
[ ] Mary Poppins
[ ] Remeber the Titans
[x] National Treasure

Antal: 1


ANIMERAT

[x] Bilar
[x] Monsters inc.
[x] Ett småkrypsliv
[x] Toy Story
[x] Hitta Nemo
[x] Den lilla kycklingen
[x] Dinosaurier

Antal: 7

Haha, 39 stycken, men det var nära ögat!

Lite mer bilder




jaha, då var man mörkhårig igen!

jag har nu varit hos frissan och färgat håret, det blev mörkbrunt och jag tycker att det ser bra ut, är lite ovan och fundersam över det hela men jag tror väl att den känslan ska försvinna. eller de känslorna kanske man säger?

nu pratar jag med elli på msn och jag ska vara med henne och johanna om ett tag. det ska bli roligt. sen vet jag inte, det är ingen kör och fotbollen skippar jag- dels för att jag är lat och dels för att jag är lite förkyld och vill inte låta som en kråka på skolavslutningen. förutom om det är en fin kråka, eller finns det överhuvudtaget fina kråkor?
haha, jag måste sluta med mina dumma funderingar. hejdå!



Mina drömmar.

Just nu har jag inga stora drömmar, bara att allt fixar sig. okej, det är en ganska stor önskning men jag hoppas det.

Idag har vi bara repat inför julavslutningen, innan det så hade jag elevskyddsombudsträff och elevråd. inte en så ansträngande dag med andra ord. jag är enormt nervös för mitt lilla obetydliga solo som jag ska ha men jag får väl hoppas att det fixar sig.

halv tre så ska jag till frissan, kollar lite på olika hårfärger jag vill ha men jag kommer inte fram till någonting. vi får väl se helt enkelt.

hejdå!


fina tulpan-plantage i Amsterdam. mamma har fotat bilden.

wannabe piff och puff, Erik?



de ser exakt likadana ut, speciellt i ögonen!

jag orkar inte skriva!

men känner att jag ändå måste. har typ inte skrivit på en hel vecka. idag har vi ätit på manuella med kören och repat lite inför julavslutningen också. sedan for vi direkt till Therese och firade henne i förskott eftersom att hon fyller år den 24 december (ja, det är på julafton). jag kom hem kanske halv tolv och sen dess har jag suttit på datorn.
jo, jag orkar inte göra den där dag-för-dag-grejen utan jag tar den en dag då jag känner att jag is. nu ska jag iallafall duscha och sedan blir det att sova. ska sälja fika för klassen på Lussevakan imorgon. blir att stå där från kl 10 på kvällen till kl 1 på natten. kom gärna och köp!


Stressätning

Fotboll om 30 minuter och maten är i mikron. 

Idag har ingenting hänt. kort inlägg, skriver mer sen. Hejdå.

skolan

sitter i skolan och har svenska. min mun dunkar och jag känner för att dö. jag glömde skriva igår att jag var hos tandläkaren, en platta hade ju lossnat från en tand så jag var och satt fast den igen.
Då passade de samtidigt på att skruva fast den lite mer men det gör inte så ont. det som gör ont är att tanden har redan satt fast sig i tandkötten under de två dagar som plattan var lös. nu måste den alltså lossna igen och börja flytta på sig. det gör ont.

jag hade också en konsert igår som jag kom försent till för jag hade helt glömt bort den. jag bakade faktiskt kärleksmums och jag skulle bara sätta på glasyren när elli ringde och sa "Evve, VAR ÄR DU?!" jag fick lite panik och ringde pappa för att få skjuts till blå forell. inte för att jag egentligen hade behövt stressa, vi väntade ändå en timme innan konserten började och då så var vi med på två låtar. det sög.

nu ska jag gå och äta lunch, sen är det väl någon hemsk lektion som jag måste gå på. det finns ingenting att göra i skolan nu när betygen är satta, man bara tvingar sig igenom lektionen för att sedan gå hem och lägga sig. tur att vi har fått jullov från dansen, hade inte orkat gå på den idag. men imorgon är det fotboll från kl fyra till halv sju.
jippi..

Vad jag hade på mig idag.

Idag hade jag min killtröja från Intersport, mina älsklingsjeans och Ellis randliga flisis som hon har lämnat kvar. Sen har jag också underställ och yllesockar men det är ganska obligatoriskt vid den här tiden på året.


Idag har jag äntligen gjort bort den där jobbiga so:n och jag fick faktiskt MVG på den, jag blev glad över det. Dock känns det inte som att jag förtjänar det, men jag ska inte gnälla!

När jag var påväg hem så var jag jättehungrig så jag tänkte på massa saker som jag ville baka. Det som lät godast var kärleksmums med röd glasyr (det är ju jul) och ett hjärta av strössel men sedan kom jag på att röd glasyr inte ser så gott ut och jag vet inte om det kommer bli rött eftersom den är brun i vanliga fall. Då kanske den råkar bli brunlila och vet vill äta en brunlila kaka liksom?

Men jag kanske tar och gör vanliga kärleksmums så gör jag mamma glad på kuppen. Jag får se.

Det är en timme kvar tills de kommer hem så jag ska kolla klart Avatar-avsnittet och sen får jag väl baka då. Har ändå inget bättre för mig. hejdå.





Lite bilder som jag fotat idag.








Eh, ojdå.

Min fina tandställning lossnade just från en kind-tand där bak. Jag fattar inte hur den kunde lossna. Hanna säger att jag har sjungit för hårt men jag skulle inte tro det. Nu har den lossnat tre gånger! Dumma lim som aldrig fastnar..och nu börjar det göra ont i tanden också. Lyckat.

Tredje advent.

Jag har nyss kommit hem från konserten, det var jätteroligt! Den är 55 minuter lång med det kändes som 20 minuter. I denna natt var riktigt rolig att sjunga som jag nyss hatat, redeliga män var borttagen så det gjorde bara allting ännu bättre och ännu roligare.
Nu ska jag ta och äta någonting och kanske skriva ett till blogginlägg om jag is.

Dessutom tror jag att jag har kvar en sak som jag ska skriva om på min lilla lista. hejdå!

Det är ju faktiskt tredje advent idag!


Under och över

Diego Luna är snygg.
Jag struntar i att Ellis tycker om honom.
Godnatt.


Den här veckan

Ja, det här veckan har varit otroligt stressig, jag har haft mycket ångest och nu är det bara so:n och luciaföreställningarna kvar.

I måndags var det kör och i tisdags var det ingenting, i onsdags så var det dans och i torsdags så var det kör igen så jag missade fotbollsträningarna.
jag hade behövt gå på dem eftersom jag har glömt mina byxor där i sjöpen.

i fredags så var det kalas hos mellis, det var jättekul och jag hann se the seeker också!

idag har jag och mamma varit på stan och handlat julklappar och ätit lunch på alla tiders. sedan har vi ätit tomtegröt till middag och nu kollar vi the terminal på 5:an tror jag och den är faktiskt bra. 

det var min vecka i stora drag. men nu är reklamen slut så jag måste sluta. hejdå!

I min handväska the return!

jag har nycklar i också! hemnycklar, skåpnycklar, alla dessa nycklar jag nu äger!

Fixat!

Nu är det en ny bloggheader där uppe. Blev ett litet ihopsläng, men jag måste sova nu om jag ska orka gå på stan som mamma säger att vi ska göra.

Godnatt!




Kläder..




Det här vill jag ha just nu..

I min handväska

Jag har ingen handväska just nu, men i min Converse-väska så har jag alltid lypsyl, börs, mobilladdare, mascara, öronhängen, penna och toy. Och nagelfil om jag kommer ihåg att sätta ner den om jag ska någonstans, ser ganska så snobbigt och nonchalant ut om man sitter på en bänk på stan och filar naglarna. Alla får intrycket av att jag har jättemycket tid, är rik och kan ta hand om mitt yttre, speciellt naglarna som är viktiga att hålla rena.


Snart ska jag sminka mig, jag sminkade mig i morse men sen var det ju utvecklingssamtal och som alltid så börjar jag storgråta när de frågar om matten eller vilket ämne som helst. jag grät från början av samtalet, till slutet. Sedan försökte jag iallafall att hålla tillbaka tårarna. Efter att jag har sminkat mig ska jag bara fixa lite smågrejer och sedan ska jag möta upp Eloise för att gå till Mellis. Hon bjuder på mat så jag ska inte äta middag, men jag var tvungen att äta två mackor för jag höll på att hungra ihjäl, jag blir ganska hungrig efter att gråta i 45 minuter. och törstig konstigt nog.

Ja, jag har inte så mycket mer att säga, jag vet vilket gymnasium jag vill gå nu och jag vet vilket gymnasium jag får nöja mig med. Life sucks and then you die.

Hejdå.


Hittade en fin bild på mig och Ellis, det var den första Con Amore-föreställningen jag var med på.


Mina syskon

Jag har två systrar. Den äldre heter Michaela, kallas Kela och är 21 år. Hon pluggar i Helsingborg för tillfället. Hon är 7 år äldre än mig. Min andra syster är också äldre. Hon heter Ellinor, kallas Ellis och bor i Uppsala och pluggar hon med. Hon är 5 år äldre än mig.

Jag har väldigt bra systrar även om det är så många år emellan oss. Vi har nog lekt ganska mycket när vi var mindre, eller de lekte med varandra och använde mig, men det var lika roligt ändå! förutom när de kittlade mig vill säga..

Jag orkar inte skriva värsta inlägget om dem men de betyder mycket för mig och jag jämför mig med dem hela tiden på ett bra sätt.


nu ska jag fika innan sängen! hejdå.





Det här hade jag på mig idag.


Tröja- JC
Byxor- HM tror jag..
Linne- HM


Snart ska jag på kör, sedan blir det väl att göra skolarbete av någon sort. Jo, idag fick jag veta resultatet på mitt matte-prov. Jag fick G. Mitt första G under hela min skoltid! Hojj, är fortfarande frustrerad över det. Sen måste jag göra den där dumma So:n. Jag pratade med Boel om det och hon höll med om att det var tråkigt och att det var svårt att sätta sig in i det och ge manuset en personlighet om ni fattar. Men jag måste fortfarande göra det.
Nu ska jag borsta tänderna innan Alicia och Emma kommer och plockar upp mig. Hejdå.

Hur dum får man bli?

Att surfa inkognito påverkar inte hur andra människor, servrar eller program beter sig. Var uppmärksam på följande:
  • Webbplatser som samlar in eller delar information om dig
  • Internet-tjänsteleverantörer eller anställda som spårar vilka sidor du besöker
  • Fientliga program som spårar dina tangenttryckningar i utbyte mot gratis smilisar
  • Övervakning av hemliga agenter
  • Personer som står bakom dig

    Haha, det är inte ens troligt att när man surfar inkognito så är det bara en själv som ser vars man är, att ingen annan kan se skärmen. Gissar att det är översatt från USA:s varningar på grund av den dumma varningen. De skulle väl bli stämda direkt för att någon dum människa som vill ha pengar "trodde" att bara hon/han skulle se skärmen. Hojj, vilken värld vi lever i..

Min tro

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.

Jag har alltid varit troende, i Gud och Jesus och Bibeln m.m. Jag gick i söndagsskola när jag var liten, men bara ett tag för sedan hoppade vi ur den församlingen. Jag är tror att jag är den enda av mina syskon som är troende och jag kommer nog förbli det. Pappa tror inte heller, men mamma gör det.

Jag går inte till kyrkan varje söndag, men när jag väl gör det så tar jag nattvarden. Jag svär inte heller som ni kanske har märkt.

Sedan finns det ju en annan sorts tro, många tror på kärleken och andra tror på ödet och andar  och allt möjligt.
Jag tror inte på spöken, enligt mig så är det helt sjukt varför Gud skulle ha skapat dem bara för att skrämma människan.  Kärleken kan jag till viss del tro på, men inte ödet. Jag tror att vi gör våra egna val i livet, inte att allting redan är planerat och att våran livstid bara är ett manus som vi spelar upp. Nej.


I denna skrivande stund så borde jag räkna matte, men jag har redan räknat fem sidor och två tal. Fast om jag ska hinna klart röda delen också innan matte-provet som vi har imorgon så måste jag nog hårdräkna. Jo, jag ska göra det nu. Efter det blir det att plocka upp alla mina kläder som ligger lite överallt i mitt rum och sedan sova. Vilken rolig dag det blev!

Inget pepparkaksbak som var planerat och inget broderi hinner jag heller med. Men för att uppskatta de bra dagarna så måste man ju också uppleva de dåliga, right?

Nu när jag har skrivit hela inlägget så skulle jag aldrig klara mig utan ett pekfinger, undra hur han överlever..





Just nu:

  • Ska jag börja fixa någon mat så att jag hinner äta innan kören kl 6 idag.
  • Ska jag gå på toa och platta håret.
  • Ska jag ryta åt hundarna för att de aldrig håller tyst.
  • Ska jag längta tills stunden då jag äntligen kan spela trumpet igen.

den sista är verkligen en dröm, en önskning.
Det går inte att spela trumpet med den här dumma tandställningen, det känns som att alla mina 6 år som jag har övat- bara är borta. Jag kan alla grepp och toner, men jag får ingen bra ljud i trumpeten. Dessutom så jag kan inte ta toner över a och det brölar bara ändå. Det blir inte bättre av att Eloise är svinduktig och han tror att jag också spelar låten fast jag bara sitter bredvid och gråter. Jag ska inte klaga på Eloise, hon övar och hon kan spela allting så det ska hon självklart göra. men jag blir så självisk och vill bara kunna spela.

Jag gråter seriöst varenda plågsamma lektion. Tårarna börjar rinna i samma stund som vi värmer upp för att jag inte kan spela och slutar när jag är inne i skolan igen för att ingen ska se mig gråta. Nog för att alla har gjort det ändå vid det här laget. Jag är blöt i hela ansiktet och mina ögon är uppsvällda.

Jag gråter inte för att jag inte tro att det kommer att bli bättre, för det vet jag att det kommer att bli. Jag gråter för att JAG VET att jag gör precis så som man ska göra men ändå funkar det inte, jag vet hur det ska låta, men det låter ingenting förutom något konstigt ljud som jag aldrig spelat förut.
Jag vill spela, för jag vet hur kul det är när man kan en jättesnabb låt, men det enda jag hinner med är några oljud per låt. Jag känner bara för att inte komma på lektionen och slippa alla dessa tankar och tårar. Men jag får så dåligt samvete för att jag blir så mesig.

Ännu ett ögonblick som jag troligtvis aldrig kommer att glömma- känslorna då jag inte kan spela trumpet!
Hjälplös, irriterad, hopplös, arg, dålig, töntig, ja, listan kan göras hur lång som helst.

Ett ögonblick

Ögonblick är stunder som man alltid kommer minnas, den gången då du tog ett stort steg i livet eller det kan fast vara små steg- men de betydde mycket.

Kanske den gången du var tvungen att ringa till någon du inte kände, kanske den svenska-uppgiften som du kämpade så hårt med och fick MVG på. Eller varför inte provet som du precis fick G på när du egentligen kunde ha fått bättre.

Ögonblick som alltid finns nära hjärtat, även om du inser att det inte var så hemskt att ringa den där människan, eller att betyget egentligen inte spelade någon roll.

Andra slags ögonblick är när du förstår att du drömmer, eller den friska luften som fyller lungorna en iskall vinterdag. Stunden då allting är perfekt och du känner att du inte har några moln på din himmel. Eller stunden av sorg när du inser att de personer som du älskade mest, bara försvann. Stunden du stannar till och förstår att tiden har gått så enormt fort, du kommer inte ihåg hälften av det som du sa att du aldrig skulle glömma.

Jag har många ögonblick som jag kommer ihåg, gången jag skuttade ner för slänten för att träffa min kompis och försent inse att backen var för brant och att en grushög var precis framför mig.
Ögonblicket då jag satt vid matbordet och år frukost och fick höra att farmor hade fått bröstcancer.
Eller bilresen hem från stugan då pappa ringde och sa att Ronja nu var död.

Såklart har jag glada minnen också, till exempel stunden vi landade i Frankrike och jag inte riktigt förstod att det var sant. Eller julaftonsmorgonen för många år sedan då jag vaknade och såg ett paket utanför min dörr. Ögonblicket då mamma berättade att vi skulle få en till valp som jag skulle få följa med och hämta.

Andra advent.


Min bästa vän

Jag har egentligen aldrig haft en bästa vän. Eller jo, jag hade Felicia på dagis, och så hade jag ju Alicia från förskolan och upp till 4-5 ungefär. Sen får jag ju inte glömma bort Linn i trean! Jag kan också säga att jag typ var bästis med Emma Björkman en sommar och Eloise i 5an typ.
Okej, jag har haft ganska så många bästa vänner. Jag erkänner det nu när jag ser det.

Jag hade gärna vela ha en bästa vän just nu, men det har bara inte hänt.
Men jag har massor med bra vänner som jag trivs med då och då så det är ju bra. Dessutom har jag hela livet kvar att skaffa nya bästa vänner på.

En bästa vän ska iallafall vara någon som man verkligen trivs med, någon som inte är så lik en själv så att man står ut i varandras sällskap under en längre tid- komplettera varandra heter det väl?
Man ska kunna prata om massor av saker med varandra och kunna hitta på roliga saker tillsammans.


Nej, nu måste jag äta! hejdå.

Min dag

Jag har varit i luleå och därför utan tillgång till en dator, men nu ska jag ta igen för helgen!


Okej, denna dagen har bara spenderats till att åka bil. Vi åkte först till Storheden för att handla på Coop och sedan åt vi på Max där. Sedan for vi till farmor för att lämna lite grejer som vi hade handlat till henne. sedan for vi till Ica Maxi för att handla några grejer till och sedan har vi bara suttit i bilden till halv 6 då vi kom hem, vi packade upp alla varor och sen bänkade jag mig framför datorn för att gå igenom alla mina mail och facebook-uppdateringar och blogg-kommentarer. Min Mp3 har laddat ur så jag har inte kunnat sova så mycket i bilen, vilket egentligen är bra för då kan jag sova ikväll.

Det var min dag idag, inte speciellt rolig om ni frågar mig.
Men igår var rolig för jag och mamma for på stan och jag har shoppat ganska så mycket för mig eftersom att jag är den snålaste människan jag känner.

Jag köpte:

*Ett linne
*Ett par leggings som är sådär plyschiga eller vad det nu är
*En t-shirt
*En mössa
*Julklapp till Ellis
*Julklapp till Kela
*Chokladkalender

Kan kanske lägga upp bilder på några av de sakerna sedan..


Snart är det träning på Gunillaskolan, måste hinna byta om innan maten. Hejdå.

Just nu

sitter jag här hos mina kusiner, vi har just ätit middag.. gissa vad?

Jo, tacos! Haha.

Jag for runt med Emma på stan en sväng men sedan skulle Elias hem så jag passade på att följa med honom då så att jag skulle slippa att gå hem till dem senare.

Jo, jag har inte varit i skolan idag utan jag har varit i Luleå som ni kanske har förstått. Jag har varit på en utbildning om hur man blir ett bättre elevråd, det var intressant och jag har lärt mig lite nya grejer. Eftersom att vi fick gå på stan i fyra timmar innan vi skulle åka hem så gick jag med Emma.
Eftersom jag inte heller skulle åka hem utan stanna här hela helgen så fick jag 100 kr som egentligen skulle ha varit matpengar. Men de ska jag shoppa för! Då har jag 600 spänn att göra mig av med.

Nu ska jag umgås med mina kusiner, var ju därför jag kom hit. Hejdå!




Vad är kärlek

Ja, kärlek är något stort och det är bra att det finns!

Man kan känna kärlek till många olika personer till exempel sina bästa vänner eller sina kusiner eller sina systrar eller sina föräldrar eller sina husdjur eller sina far/morföräldrar eller sin pojkvän/flickvän eller till och med sina materiella ting.

Kärlek är något som finns hos alla, hela tiden, varje dag.











Det här åt jag idag.

Jag har inte hunnit äta middag än men på lunchen så åt jag tacos!
Jag tycker om tacos, det är en av de få saker som är ätliga i skolan, och palt då.

Tacos ska man äta mycket av och mjölk passar bäst till. Har jag nämnt att jag älskar mjölk?

Förut när jag var liten (ja, ellis. jag vet att jag fortfarande är det.) så gick alltid mitt bröd sänder när jag skulle äta och allting for ut och kladdade ner hela min tallrik och mig själv. Då började jag att gråta, så för några år sedan så var det min hat-rätt. Dessutom skrattade alla i min familj åt mig när jag blev ledsen och sur så det har bara förstärkt de dåliga minnen från våra taco-måltider tillsammans.

Till skillnad från många andra så säger jag tackos istället för tako om ni förstår. Jag vet inte varför och är inte heller så intresserad av att ta reda på det.

Nu för tiden så äter jag med chips för det är allt som finns i skolan och det är lite jobbigt för chipsen är så vassa när man har lyckats få in dem i munnen. I och för sig så kan jag krossa chipsen men då fastnar mer än nödvändigt mycket i tandställningen.


Det var det jag kunde berätta för er om vad jag ätit idag. Ganska mycket ändå..


Haha, hittade dessa när jag rotade bland gamla bilder.





Mina föräldrar.

Okej, pappa Clas-Mikael är 49 år och mamma Ulrika är 44 år gammal. Pappa har ett snobb-namn för att han har bott i Stockholm ett tag, men han är ursprungligen från Kiruna. De träffades när mamma var arton och pappa var 23 gifte sig när mamma var tjugo, tror jag? De fick Kela när mamma var tjugotre, ellis när hon var typ tjugofem och mig när hon var tjugonio. Mamma kommer ursprungligen från Gällivare men moffa var född i kompelusvaara som ligger ute i bushen någonstans. Mommo är från kainulasjärvi så hon är också bybo. Fammo och faffa har jag ingen aning om men jag tror att de också kommer från kainulasjärvi. Eftersom hela våran släkt är tornedalingar så är mamma och pappa fem-männingar med varandra, vilket gör att jag är sex-männing med Kela och ellis. Dock vill jag bara anmärka på att det är långt bort.

Pappa jobbar som polis, vilket han har gjort typ hela sitt liv och han älskar att berätta historier om polishögskolan eller något annat ur sin livshistoria.
Mamma jobbar som lärare och har även jobbat på stop service (tillsammans med Julias mamma! )och på Lindex.

Pappa har bara en vän och det är Johnny, hans jobbarkompis. De gör nästan allting tillsammans.
Mamma har några få vänner som hon inte umgås superofta med men hon brukar fika hos grannarna ibland.

Mina föräldrar har alltid funnits för mig och jag älskar dem ♥

RSS 2.0