Stressigt

Jag har precis kommit hem och fotbollen börjar fyra. Jag har slängt en stekpanna i hamburgaren så det borde väl vara klart snart.

Idag har jag bara fotboll sen ska jag ta tag i franskaläxan som vi fick idag för att vi skulle få sluta tidigare.
jag har inget mer att berätta, inte en särskilt händelserik dag. Vann i kort i skolan iallafall, flera gånger på rad!

Nämen hallå!

Jag har fått klagomål på att min text är jätteliten så jag har nu försökt att fixa det! Säg till om den fortfarande är liten.

Igår så kollade jag filmen Tangled, jag tyckte den var jättebra fast den hade kunnat få vara lite längre.  men småbarnen som egentligen ska se den här filmen orkar väl inte koncentrera sig så länge. ja, igår kom också elli över hit en stund och vi pratade lite om allt möjligt. Det var skönt.



Gillar hästen bäst, som vanligt. ett  bra exempel är vägen till eldorado.

just nu håller pappa på att slänga ihop en pannkaka som jag önskade mig, annars händer typ ingenting.
Dagen har förövrigt varit någorlunda bra, jag känner mig på glatt humör. Mina läppar är väldigt torra så det är ju såklart ett minus.

Jo! Kommer ni ihåg när jag satt en nedräkningssak (som jag kallade det) på hur många dagar det är kvar till sommarlovet? Jag tänkte göra samma sak igen men jag vet inte när vi har skolavslutning, vet någon av er det?

såå, känner att jag inte har något mer att berätta. hejs!

Pim Pim



Kåpan pensioner

står det på pappret bredvid mig. Det är adresserat till pappa, han börjar bli ganska gammal. I november kommer han att fylla femtio år. Det är mycket.

För femtio år sedan sköts Sveriges enda generalsekreterare Dag Hammarsköds plan ner och han dog.
För femtio år sedan var det Kongokrisen.
För femtio år sedan var den första människan ute i rymden.
För femtio år sedan fick Ingmar Bergman en Oscar för sin film Jungfrukällan.

Lite sorgligt att jag knappt känner till någon av de där händelserna. Jag ska ta reda på mer så att jag kan imponera på pappa om hur mycket jag vet om hans födelseår.

För att helt byta samtalsämne så luktar gott det luktar i vårat hus. Jag ska nog sätta mig tre meter bort, vilket vill säga vid matbordet och äta lite middag. Sedan ska jag inte göra någonting, jo, jag kanske kollar lite tv eller städar mitt rum för det är redan stökigt igen.

Flingfrukost

Jag vaknar, går ner för att klä på mig och sedan gör jag mig min underbara flingfrukost. A-fil, lite hemlagad lingonsylt och så frosties. Ja, jag har fått köpa frosties för mamma!
Iallafall så gör jag också varm choklad och när jag har satt mig här och ska ta min första tugga så far en flinga in i mitt tandkött. Skitont. Nu kan jag inte njuta lika mycket av min flingfrukost som vanligt.

Är detta ett tecken? Kommer min dag bara bli skitdålig fast jag trodde att den skulle bli skitbra? Fast jag har inte trott att den skulle bli skitbra, vi har både gympa med vikarie idag och syslöjd.

Aja, fick reda på uteträningstiderna igår för fotbollen.
Såhär ser de ut för er intresserade eller ointresserade:

Måndag: 18-19 hel plan (Jag har kör då så jag missar den, snyft)
Tisdag: 18-19 hel plan (Min lediga dag försvann helt plötsligt)
Torsdag: 18-19 hel plan

Ganska bra dagar ändå. Då ser mitt träningsschema ut såhär:

Måndag: kör
Tisdag: Fotboll
Onsdag: Dans
Torsdag: Fotboll
Fredag,Lördag,Söndag: Ledig

Oj, blev klockan såhär mycket, då ska jag skynda mig att äta upp sedan gäller det att skynda sig till skolan.

Grå och trist

Jag är helt slut. Helt plötsligt blev jag skittrött, det kanske är en vikn till att jag ska ta och lägga mig och sova. Helt enkelt känner jag mig grå och trist.

Fast grå är en jättefin färg, även om den är trist. Men sån är ju jag, lite trist sådär. Inte tråkigt trist, men inte speciellt intressant. Nu börjar fundera för mycket också, alltså ska jag verkligen gå och lägga mig!



En skön låt

Och nu menar jag inte skön som bra, utan den här låter är SKÖN.
Lyssna på bakgrundsmusiken som bara sköljer igenom dig medan du ligger och slappnar av.

Snook – Låtsas som att det regnar



Vår

Värsta fina vädret idag! Jag får massa vårkänslor och vill bara ha sommar nu! Skönt att Ellis också kommer hem om några dagar. Jo, när jag ändå snackar om vårkänslor så har jag tänkt att göra en ny, lite vårigare header. Den kommer väl inom kort.

Idag på HKn fick vi baka någon sorts skorpa, biscotti hette det. Vi fick ta några stycken att äta, typ tre stycken och de var jättegoda! Jag och Eloise bakade tillsammans och vi satt i mörk choklad, undra om det är lika gott med ljus?

Idag har jag absolut inga planer tänkte jag säga men jag kom på att det är kör klockan sex, det har börjat bli lite roligare på kören nu när vi närmar oss slutet på våran planering.

Hundarna ligger ute och myser så jag kanske ska ta min bok och joina dem. Äh, jag kan ju sitta i dörröppningen, eller öppna balkongdörren i vardagsrummet och ändå få friskluft. Huset kan behöva vädras med lite vårig luft.





_



I want to be the place you call home



Kolakakor

Det är precis det jag nyss har bakat! Känner mig lite duktig hära eftersom att jag aldrig bakar.

Idag skulle jag äta våfflor med Elli men nää, inte den här gången heller. Igår kollade vi alla fall film med Hanna, Therese, Melinda och Fanny. Det var ganska roligt men Hanna och Elli fick nån kick och satt och asgarvade mitt under filmen. Jaja, Prom Night var bra och sedan kollade vi otecknade Peter Pan, skitbra! Mest för att killen som spelade Peter Pan var skitsöt.



Han liknar faktiskt Elijah Wood nu när jag ser bilden på honom!




Haha! De är jättelika varandra!

Jaja, här är Jeremy Sumpter igen, som han heter, fast lite äldre:





no comments


ooh, het bild jag hittade på mig och alice!

Tja

Jag skulle äta våfflor med Elli idag men ingen av oss var sugna på det så vi ska ha filmkväll istället! Jag laddar ner Prom Night, Elli hade Hata Göteborg och så ska vi väl kunna fixa en tredje film. Sedan behövs bara godis och läsk, tur att de bor precis ovanför ICA.

Idag har jag varit och köp mitt första plagg på KappAhl i hela mitt liv och det var till och med här i Gällivare, jag köpte en svart t-shirtbh. Sedan fikade vi på Oskars men det var för stort, kallt och det luktade illa. Dessutom var deras kladdkaka typ bara smet men jaja. Festisen var god. Om några månader när de har fixat klart med allting ska jag göra ett nytt försök, de har faktiskt precis öppnat, allt kan inte vara bra.

Ja, är klar med HKn också! Ändå till MVG säger jag stolt. Fast jag fick hjälp av både Ellis och Mamma.
Nu ska jag äta glass, hejdå!



Det funkar

Sitter och kollar hockey på tvn men inget av det jag ser är intressant så jag tog ett block och en penna och ritade lite saker. Jättefint, kan jag säga.

Idag sög det på träningen, men för Emma som har varit på sin första fotbollsträning på år och dar gick det skitbra för henne. Nybörjartur säger jag som är avundsjuk.. nej, men hon var jätteduktig!

Imorgon ska jag på stan med Elli och kolla in KappAhl en liten sväng, kanske man hittar ngonting där. Tveksamt med det skadar inte att försöka. Sedan kanske vi kan kika in på Oskars som också har öppnat här i våran lilla stad och ta och fika lite. Det låter som oss.

Jag har inte så mycket att berätta, ska fara till Luleå någon helg framöver och shoppa och säga hej till min lilla farfar och farmor och sånt. Jo, jag ska ju självklart hälsa på mina underbara kusiner när jag väl är där också.


Här är min fina lilla hockeyteckning som inte har ett dugg med hockey att göra. Jo, jägaren siktar på räven, inte renarna som det kanske ser ut som. Med duh, alla vet ju att man inte får skjuta renar.


Okej jag insåg just att räven inte syns så jag ska göra en liten photoshop-förklaring!

HÄR:


Hoppas att ni nu ser vad som är på bilden!

Hungrig

Jag har just kommit hem, ja ni läste rätt, jag har slutat för idag! Tyvärr så har jag trumper kl 3 så jag får pallra mig tillbaka till skolan och spela i 40 minuter. Nåväl, det är ändå skönt!

Jag är dödshungrig nu vilket betyder att jag ska ta och laga lite våfflor, det är ju våffeldagen snart så jag måste ladda. Sedan ska jag hinna klart med vg-frågorna i HKn också så att jag kan fokusera på mvg-frågorna resten av veckan.

Litet kort inlägg bara, senare idag är det dans, annars händer ingenting. Ska försöka bli lite bättre på att uppdatera också, men det är lättare sagt än gjort.

hejdå!



Mums

jag har nyss ätit renskav och ska sticka iväg på kören om tio minuter sisådär. När mamma komhem hade hon varit och handlat, hon överraskade mig med att ha köpt frosties (ni vet de där supergoda sockerflingorna?) och en ben & jerry's! Jag blev jätteglad!

imorgon är det skidor men jag vet inte hur jag ska få med mig mina egna skidor till skolan när jag har sovmorgon. Vanligtvis får jag ju skjuts men nu går det inte.

Ja, jag ska bara borsta tänderna och håret sen sätter jag fart mot sjöparksskolan och sjunger i två timmar. Eller vad vi nu gör på kören..



HKn

Sitter hemma och försöker klura ut våran HK- uppgift som vi fick idag. Jag har gjort denna uppgiften förut men priserna har ändrats och jag vet inte riktigt allting. Sedan finns det en till uppgift som verkar skitjobbig. Jaja, jag får öppna HK-boken och försöka klura ut det.

Senare idag trodde jag att jag äntligen skulle få gå på fotbollsträningen men i samma sekund kom jag på att det är kör så jag måste tyvärr gå på den. Jag har ingen emot kören men jag har saknat fotbollen. Den får helt enkelt vänta tills på torsdag.

Nä nu ska jag läsa några bloggar och sedan sätta igång, jag kom ju nyss från skolan och jag tycker att jag borde få en liten paus. Hejdå!



Så småningom


Köttsoppa

Idag åt vi köttsoppa till middag, skitgott!

Ja, idag var jag på marknaden med mamma och pappa, jag har lyckats vara på marknaden alla tre dagar i helg. Idag tog vi iallafall med Ture så att han skulole få social träning, men han pep och skrek hela tiden. Dessutom har jag aldrig märkt hur många andra hundar det är på marknaden för än idag. Där köpte jag bara några remmar och sen for vi till mommo och moffa.

Där var mommos kusin så vi fikade lite och sånt, jag loggade in på deras datorn en snabbis till och med. När jag kom hem har jag bara suttit och kollat One Tree Hill. Kan säga att jag kollade klart säsong 3 så nu är det bara fem stycken to go!

Mamma tycker att jag har för mycket fritid när jag hinner kolla flera avsnitt så jag får börja träna från och med imorgon! Undra hur det kommer gå, känns som att jag har tappat hela min kondis och spelet och ja, allt.

Men det ska bli skönt, känns som att jag har tjockat på som bara den, den här veckan. Sedan har jag också märkt att jag inte kan ligga still. Till exempel när jag lägger mig för att läsa eller kolla ett Oth-avsnitt så börjar det krypa i ryggen lite ovanför svanken, det blir som att någon kittlar mig fast inuti och det blir så obehagligt att jag måste röra på mig. Så nu för tiden ligger jag alltid och rör på höfterna eller sparkar med benen för att den där känslan inte ska komma tillbaka. Ser säkert mysko ut och jag kan säga att det är väldigt svårt att röra på sig och läsa samtidigt.

Nu lyssnar jag få depplistan min, fast jag är inte ett dugg deppig. Men det är så lung så ibland lyssnar jag på den när jag är på bra humör också. Jag ska lägga mig tidigt ikväll så det blir väl att gå och borsta tänderna nu. Tjarå!


Bild från skåneresan.

marknaden

hej! jag har just kommit hem till elli från att ha varit och sprungit runt på marknaden som någon konstig människa. med oss hem följde dennis, john och hanna. john sitter och spelar gitarr, elli, dennis och hanna sitter och gör något. jag ska nog hem på en stund och äta middag.
mamma och pappa är i stugan så de kommer antingen hem ikväll ganska sent eller så kommer de hem imorgon. bilen våran har inga extraljus så de kommer nog hem imorgon.

på marknaden köpte jag tre remmar, lite kolor åt ellis och sedan köpte jag leggings på jive. jag är hungrig så jag sitter och äter remmar vilket gör lite ont i mina tänder, jag var nämligen och skruvade åt den underbara tandställningen i tisdags.

fick även veta att den tredje maj så ska jag få räls där nere. jag vill inte! eller jo, jag vill, men det är fult och jobbigt och mat fastnar och dek kommer att ta JÄTTELÅNG tid och blää!!!
även om det är värt det senare i livet om typ fem år när den försvinner. dumma tänder.

nu ska jag sociala mig lite och sedan pallra mig hemåt. hejdå!

Sjuk

Hemma från stugan äntligen. Jag var hos mina systrar i början av sportlovet tills på onsdag. När jag kom hem duschade jag, var med alice i nån timme, åt och var med elli och några fler i typ tre fyra timmar. Sedan skulle mamma och pappa fara till stugan och jag skulle få stanna hemma och gå på white party och hela köret med då får jag feber och blev dit tvingad. har mest mått illa och sovit fast igår var vi ute med skotern och åkte lite.

ja, nu ska jag iallafall vara med elli, hon hade visst något på hjärtat. Men jag hör väl av mig om lite mer intressanta saker som hänt. jo, idag har jag även suttit fastklistrad framför tvn när Life of Ryan har gått nonstop (jaja, reklamavbrotten hindras såklart inte) på MTV. 

Nu ska jag ta en alvedon, hejdå!

Hos Kela

Just nu sitter jag i Kelas lägenhet i Helsingbirg. Tågresan gick bra, det är ju inte superkul men det gick. Men när vi skulle byta tåg i Göteborg så blev allting försenat med totalt två timmar
Jaja, Kelas lägenhet är jättefin och stor, jag har duschat och ätit och väntar nu på efterrätten. Imorgon ska vi över till Köpenhamn och shoppa ller bara titta lite.
Jag är dödsnervös inför shoppingen, jag vågar inte prata med skåningarna, det skorrar bara och är allmänt läskiga.
Jag kommer be mamma att betala åt mig.
Nu ska jag äta äppelpaj! hejdå!
saknar er alla! önskar att jag kunde vara med på lilla vm!

Norrsken in my dreams

Jag såg lite norrsken påväg hem från fotbollen så jag tänkte att jag kunde ta en promenade med Ture och fota lite, iallafall det som går. jag åt, jag kopplade Ture och jag gick ut. Jag gick runt elljusspåret, runt nya området, genom rallarosen och eljjusspåret igen. men det fanns inget norrsken. Jag stannade ett par minuter på elljusspåret också för säkerhets skull. Jag la mig på rygg och Ture satt sig på min mage, men det enda vi (jag) såg var tusentals glittrande stjärnor, vilket i och för sig också var fint men det var ju norrskenet jag var ute efter.
Nåja, det kommer väl fler chanser. Önskar bara att jag sett norrskenet för någon dag sedan, det var tydligen otroligt vackert.

Nä, nu ska jag packa det sista för imorgon rullar vi mot Helsingborg. Eller vi mellanlandar i Boden för att byta till nattåget. Om man nu kan mellanlanda med tåg.
Jo, jag har ju en läxa att maila till Lotta nu och sedan lämna in mitt personporträtt på engelskan till tant Petra imorgon.  Hejdå!

PackA

Jag borde egentligen packa som rubriken säger, men jag okar inte. Jag har redan packat ner massa saker men när jag skulle packa ner mina jeans kom ajg på att de var sönder så jag tappade lusten. Jag ska inte fara på fyraträningen idag, vilket är ganska logiskt om man kollar på klockan som är 16.04. Jag satsar på kvart i sex träningen istället.
Jag är hungrig och sugen på allt gott som finns men vi ska ju äta middag vid fem.

Jaja, nu ska jag återgå till packningen!


Haha, det här var det första bilden jag någonsin laddat upp. Fantasirik!

haha, lite övertrött eller något!


men seriöst, ser ni inte hur roligt kattebn är! hahaha, jag dör!

Massa




juste!

jo, alice hälsar till sin fanclub!



En helt tråkig tisdag.

Ja, det började med att jag hade sovmorgon till halv tio. jag var svintrött eftersom att jag somnat först klockan ett på natten till måndag och klockan tolv i går. Jag måste skärpa mig!
Jag äter frukost och det men jag orkar inte sminka mig så jag har sett ut som en zombie med påsar under ögonen och varit mer blå där än vanligt. Ingenting hände i skolan. det var längdskidor på gympan så jag och Eloise for en sväng till viadukten vid Malmberget och tillbaka. Det var jobbigt men solen lös så det var faktiskt ganska trevligt.

Idag hade jag planerat att åka på Dundret med alice och sedan kom Eloise och frågade om hon också fick hänge på. Jag värmde lite mat när jag kom hem, jag hade redan på mig understället och det efter skidturen och väntade bara på att Alicia skulle höra av sig. Då smsar hon och säger att Dundret inte är öppet! Eftersom att alla sörlänningar har sportlov nu så kommer de hit och åker skidor så därför är kvällsöppetiderna inställda tre veckor i rad! Irriterande. 

Jaja, vi ska hitta på något annat istället så jag har bytt om igen och satt upp mitt smutsiga hår i en hästsvans. Hoppades på att få duscha idag men vi har ju friluftsdag imorgon så det får väl bli en dusch efter det då.

nu ska jag ta en liten godis och sedan kolla en film tills alice och ello är klara. hejdå!



RSS 2.0