Belgien, 2012

Hej, jag lever och mår bra! Det har varit en sjukt rolig resa och det är synd att den redan är slut..

Jag ska försöka att rensa bland mina bilder så att jag kan ladda upp de bästa av dem bästa åt er att titta på. Under tiden kan jag gå igenom dessa fyra dagar väldigt kort.

Dag 1, tisdag:
Flög från Gällivare kl 6 till Arlanda. Satt där i sex timmar innan vi flög till Bryssel. Åkte tåg i lite mer än två timmat och anlände till en stad som jag inte vet vad den heter. Blev upphämtade av lärare till de belgiska eleverna och efter en halvtimmes bilfärd var vi framme vid vårat vandrarhem i Bastogne. Jag tror seriöst inte att jag någonsin sett ett så pass läskigt och ostädat och in need of reparation som detta hus. Första natten var knappt uthärdlig, alla ville hem.

Dag 2, onsdag:
Vi vaknar kring sju för att äta frukost och fixa oss. Tar buss med Italien, Tyskland och Belgien till Bryssel för turistlekar och ett besök på EU-Parlamentet. Sjukt varmt, ungefär +25°. Kommer hem kring sju för att äta konstig middag. Går runt resten av kvällen och letar förgäves efter en boll att spela fotboll med. På kvällen går vi genom vår presentation och har det trevligt. Vandrarhemmet är mycket bättre denna kvälll trots de enorma mängder insekter som bor där.

Dag 3, torsdag:
Får en liten sovmorgon till åtta. Åker i bilar och minibussar till skolan i Bastogne för presentationer. Vi var bäst av alla, i alla fall på engegelska. Förutom engelsmännen då. Leker lekar i olika grupper och får presenter. Blir utstirrad av hela skolan under raster och sånt tills vi äntligen slutar och får gå på stan. Bastogne har det konstigaste modet jag någonsin sett, så det slutar med att jag bara köper choklad till familjen.
På kvällen är vi uppe sent och socialiserar med alla deltagande elever. Den bästa (och sista) kvällen där faktiskt, lite svårt att beskriva men jag kommer nog aldrig glömma det.

Dag 4, fredag:
Hemresa hela hela dagen och eftersom sömnen inte var prioriterad dagen innan har jag varit som en zombie.
Upprepade hela resan vi gjort på tisdagen fast baklänges.



Äntligen framme!

Jag gissar att vi kommit fram till vardarhemmet ungefär nu! Det är nog jättefint även om det såg risigt ut på bilderna vi fick se. Jag har säkert också fått en fyra-rum att dela med mina fina vänner.

Allt är troligen jättebra och lite nervöst inför imorgon då vi ska redovisa inför alla.
Innan jag går och lägger mig kommer jag nog gå och utforska duscharna i en kvart eller så för att skölja av mig allt flygresande!

Dessutom har vi alla säkert bytt några ord med de intressanta tyskarna som redan är här!

Nu är det slutuppdaterat för resten av vecka, men tre inlägg på en dag är väl ändå ganska okej?

hejdå!

På väg igen

Nu ska jag snart hoppa på flyget till belgien, om vi kommit så här långt alltså. Hojj, jag ska inte tänka så, såklart att vi kommit till Arlanda!

Jag vet inte vilken terminal vi befinner oss i än men förhoppningsvis i den rätta. Nu är det dags för den längsta resan hittils och vi kommer nog fram om sisådär fyra timmar.

Jag kanske gör ett sista inlägg om när vi kommer fram, då får jag använda min fantasi!

Ha en bra kväll, hejdå!



Såhär ser jag nog ut just nu, som alltid alltså!





Eller så har min hjärna skadats av trycket när vi åkte med första planet så jag har blivit lite mentalt skadad och ser ut så här!

Flygplanslandning

Hoppas det här med tidsinställda inlägg funkar nu!

Just nu sitter jag troligen på planet eller så har jag redan landat på Arlanda. och ni där hemma har precis börjat skolan.
När jag väl är inne på Sky city ska jag köpa parfym åt min kusuin som fyller år till påsk, äta god mat på Max, köpa lite godis och kanske något bok.

Nu ska jag även plugga eftersom det är åtta timmar kvar tills planet går till Belgien.. hej franskan, historian och NKn!




Dagen innan

Nu sitter jag och går igenom min packning en sista gång. Imorgon klockan fyra stiger jag upp för att äta frukost, sminka mig och packa ihop det sista. Sen bär det av mot Belgien.

Jag ska försöka att skriva några tidsinställda inlägg för dagen imorgon, sen lär det nog bli ganska dött här, men det är ni ju vana vid, hehe.

Äh, håll tummarna för att planet inte störtar och att vi kommer dit och hem oskadda. Hejdå!

Bara två dagar kvar!

I mitt senaste inlägg nämnde jag att det bara var fem dagar kvar tills vi skulle till Belgien. Men vet ni vad, imorgon åker vi! Jag har fortfarande inte packat eller växlat pengar men det ordnar nog sig.

Just nu sitter jag på Samhällsen och försöker skriva om löneskillnaden mellan män och kvinnor, men det tar bara stopp. Vet inte vad jag ska skriva.

Nu ska jag fortsätta försöka jobba, hejdå och ha en trevlig måndag!

Idag vänder veckan

Bara fem dagar kvar tills jag åker till Belgien!


Just nu sitter jag i köket och försöker klura ut hur man skickar in sin jobbansökan till Lakkapää.. det är svårt när det är första gången.

Idag har det varit skola, en ganska lugn men lång dag. Det är nog motsatsen till hur det kommer vara imorgon, slutar redan 9.40 och ska sedan hinna tillbaka till tre för att gå på kör. Under den tiden är det skolarbete som gäller för hela slanten! och lite bakning och städning.

fotbollen gick ganska bra idag, vi fick spela lite småspel och det är alltid grymt jobbigt. men värt det när man kommer hem. jag ska försöka ta tag i mitt bloggande igen, tyckte det gick så bra där en stund innan allt rasade igen.

nu ska jag skicka in det här CV:t så jag slipper tänka på det, ha en bra kväll!


Pretty Little Liars

Idag får man veta vem A är, om man inte satt uppe i natt och kollade på livestreamen förstås. Men det gjorde inte jag så direkt när jag kommer hem idag ska jag kolla!


tar helg.

eh, var inte arg på mig för att jag inte uppdaterat, okej?

idag var det i alla fall sista skoldagen för mig den här veckan. jag ska fara till stugan ungefär.. nu? och imorgon ska vi ha utflykt hela dagen och njuta av en helt ledig fredag. sen på lördag under dagen blir det begravning.
på eftermiddagen far vi hem igen och går hela söndagen på marknaden.

idag har jag köpt årets första glass! det var så fint väder ute och vi hade en sån mysig dag medans vi räddade dockorna på gympan ifrån döden med HLR, så jag var bara tvungen!

sen ska jag börja mitt nyttiga liv efter helgen. seriöst den här gången. ska träna stenhårt och äta bra mat!

nä, nu ska jag kolla vad som hände med min familj, de kanske åkte till stugan utan mig?

ha en bra helg och köp mycket godis på marknaden! hejdå.


hahahaha,



när jag ändå pratar om taylor lautner kan jag nämna att jag såg Abduction igår, helt okej faktiskt!

kort uppdatering

oj, såg att bloggen fått vila sen i måndags, det var inte meningen. har bara inte haft så mycket tid med den medans vi var i luleå.

iallafall så kom jag hem i förrgår med ett försenat tåg på grund av att tåget kört på en älg.
det tog två timmar att få ett nytt lok till tåget och skrapa bort älgen från spåret. det roligaste med detta var att vi bara hunnit några mil utanför Boden.

men när jag väl kom hem där vid nio slocknade jag typ direkt och tog igen lite sömn. vaknade kl 7 nästa dag (igår) och gjorde absolut ingenting.
idag har jag inte heller hunnit med något annat än att titta chuck och äta glass.
men nu ska jag ta tag i mina skolarbeten!

vi hörs, hejdå!



ja, har köpt en grå tröja i luleå på hm också. och andra saker som ni kanske får se sen!

rise and shine

alltså det kan inte finnas något bättre än första dagen på sportlovet, helt sjukt skönt att få vakna när man vill (kl 9 i mitt fall) och kunna ta det lungt och bara kolla på när alla luleåbor stressar till jobbet eller skolan, medans jag och melinda bara kan sitta och äta fukost i lugn och ro..

men nu måste vi också ut till det verkliga livet för vi ska på Willys och handla! sen när vi lämnat alla matvaror i lägenheten drar vi på stan en stund innan vi ska till lärkan och kolla eloises danslektion.

hoppas ni alla har en bra första dag på lovet och inte sover bort den helt, hejdå!

solljus

vilken fin dag det är idag!

synd att jag måste stanna inne och packa och städa mitt rum när vi ska fara idag.
äh, jag har en fin utsikt från mitt fönster, det räcker.
sitter och skriver här just nu för att undvika att göra de båda sakerna jag precis skrev att jag måste göra, undviker mest att packa.

nä, nu ska jag inte klaga, det ska bli jätteroligt i luleå och jag kan ju inte åka dit utan kläder..

ha en bra söndag och hoppas ni får en bra start på lovet!

hejdå!


gårdagen

God morgon!

jag har vaknat för ungefär en och en halv timme sedan, även fast jag la mig vid tre igår. hur funkar det?
ja, igår for jag och elli till invigningen där vid tio, men det var enormt onödigt av oss, det sög.
efter det for jag hem till mig, hämtade mina skridskogrejer och sen gick jag alice, elli och emma till hedisen mitt i natten. vi hade jättekul även om vi inte är så stadiga på isen, hehe.

dessutom fick vi ju fira att emma blivit accepterad som utbytesstudent till australien!

sen när vi fått ont i tårna, som alltid, så gick vi till elli en stund innan alla skulle hem.
jag kom hem där vid två och gick och la mig direkt och kollade en film.



Jag och Elli



Vi alla fyra


Vi drack också varm oboy som inte var speciellt varm..



Lånade bilderna från Emma!

Var inte rädd

det kommer inga bilder idag, men be patient!


Äntligen lov!

Fick sluta 10.35 idag och sen for jag direkt till stan med mamma och Kela. Där köpte jag lite fredagsgodis på Dollarstor/Ica och en tröja från Lindex.

Just nu sitter jag i mitt rum och lyssnar på låten jag och Ellis ska sjunga på farfars begravning. och äter godisnappar. ganska mysigt fast det är lite sorgligt.

undrar hur jag ska klara av att sjunga utan att börja gråta. jag måste fixa det, jag har som inget val.

nä, nu ska jag prata om lite lättare saker, som att jag elli och emma ska till hedisen och åka skridskor i mörktet på två timmar ungefär! det ska också bli kul, hoppas jag. min sista skridskoupplevelse var inte speciellt trevlig, ont i tårna och stelfrusen.

förmodligen har ni alla också en jättetrevlig fredagskväll, och om ni inte har det så kommer lördag imorgon, ni kan ta igen det då, haha.

hejdå!


om ni är intresserade så är det den här låten vi ska sjunga:
Sarah Dawn Finer – Kärleksvisan

mysig torsdag

sitter här i köket och äter med melinda. eller hon äter inte, bara jag.
snart ska eloise och alicia komma, de har varit här tidigare idag men for hem för typ en timme sedan.

jag slutar 10.35 imorgon, vilket är sjukt skönt! en riktigt bra start på lovet. dessutom ska jag åka skridskor och gå på Lilla VM-invigningen.

ha en bra torsdag, hejdå!




RSS 2.0