Belgien, 2012

Hej, jag lever och mår bra! Det har varit en sjukt rolig resa och det är synd att den redan är slut..

Jag ska försöka att rensa bland mina bilder så att jag kan ladda upp de bästa av dem bästa åt er att titta på. Under tiden kan jag gå igenom dessa fyra dagar väldigt kort.

Dag 1, tisdag:
Flög från Gällivare kl 6 till Arlanda. Satt där i sex timmar innan vi flög till Bryssel. Åkte tåg i lite mer än två timmat och anlände till en stad som jag inte vet vad den heter. Blev upphämtade av lärare till de belgiska eleverna och efter en halvtimmes bilfärd var vi framme vid vårat vandrarhem i Bastogne. Jag tror seriöst inte att jag någonsin sett ett så pass läskigt och ostädat och in need of reparation som detta hus. Första natten var knappt uthärdlig, alla ville hem.

Dag 2, onsdag:
Vi vaknar kring sju för att äta frukost och fixa oss. Tar buss med Italien, Tyskland och Belgien till Bryssel för turistlekar och ett besök på EU-Parlamentet. Sjukt varmt, ungefär +25°. Kommer hem kring sju för att äta konstig middag. Går runt resten av kvällen och letar förgäves efter en boll att spela fotboll med. På kvällen går vi genom vår presentation och har det trevligt. Vandrarhemmet är mycket bättre denna kvälll trots de enorma mängder insekter som bor där.

Dag 3, torsdag:
Får en liten sovmorgon till åtta. Åker i bilar och minibussar till skolan i Bastogne för presentationer. Vi var bäst av alla, i alla fall på engegelska. Förutom engelsmännen då. Leker lekar i olika grupper och får presenter. Blir utstirrad av hela skolan under raster och sånt tills vi äntligen slutar och får gå på stan. Bastogne har det konstigaste modet jag någonsin sett, så det slutar med att jag bara köper choklad till familjen.
På kvällen är vi uppe sent och socialiserar med alla deltagande elever. Den bästa (och sista) kvällen där faktiskt, lite svårt att beskriva men jag kommer nog aldrig glömma det.

Dag 4, fredag:
Hemresa hela hela dagen och eftersom sömnen inte var prioriterad dagen innan har jag varit som en zombie.
Upprepade hela resan vi gjort på tisdagen fast baklänges.



Kommentarer

Skriv en kommentar, så känns det bättre:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Din mail (det är bara jag som ser den)

Har du en blogg så skriv adressen här:

Skriv dina ord och tankar här, tack:

Trackback
RSS 2.0